Керамічний гриль Kamado, Big Green Egg та подібні — це закритий гриль з кришкою, який традиційно працює на вугіллі. Вони виготовляються з кераміки, інші моделі можуть бути зі сталі, алюмінію або подібного матеріалу. Основна увага тут приділяється винятково хорошій теплоізоляції, завдяки чому тепло від вугілля може зберігатися в грилі дуже довго.
Керамічний гриль поєднує в собі тисячолітні традиції з найсучаснішими матеріалами. Це високоякісні, особливо ефективні пристрої, які пропонують особливий досвід для абсолютних поціновувачів барбекю. Вони також абсолютні універсали. Це робить повільне приготування протягом кількох годин або навіть днів (в разі копчення) дитячою грою — і все це без необхідності відмовлятися від унікального аромату деревного вугілля. Ви також можете спекти хліб або піцу на своєму Kamado, як у кам’яній печі. Тут справді немає меж вашої творчості!
Як працює керамічний гриль Kamado?
- Пристрій побудовано таким чином, що тепло всередині відбивається від кераміки та циркулює навколо їжі.
- Кришка залишається закритою більшу частину часу, оскільки під нею знаходиться оптимальний простір для приготування їжі.
- Так зване 3D-нагрівання є особливо рівномірним і забезпечує найкращі результати гриля. Тепло регулюється за допомогою клапана на кришці, який регулює силу потоку повітря через вхідний отвір.
Чому саме кераміка?
Керамічні барбекю створено за зразком старої азійської міні-печі з глини/кераміки. Кераміка має особливо хороші термічні властивості й тому ідеально підходить для гриля. Це також створює дуже унікальний смак. Кераміка в оригінальному Kamado перевершує матеріал багатьох інших керамічних грилів завдяки своїй високій якості виготовлення, а отже, ці пристрої значно міцніші. Недоліком кераміки є її велика вага, тому існують моделі з інших матеріалів, які значно легші, а також більш стійкі.
Наскільки великим має бути керамічний гриль?
Ідеальний розмір вашого барбекю залежить від ваших особистих вимог. Що ви плануєте з ним робити й, перш за все, скільки людей ви хочете пригостити? Маленькі моделі ідеально підходять для того, щоб брати їх з собою на пікнік або в похід. Середні та великі моделі мають діаметр решітки гриля 30 см і більше, але занадто важкі для звичайного транспортування. Зазвичай вони встановлюються стаціонарно й ідеально підходять для забезпечення їжею великої родини. Великі моделі барбекю дуже популярні в галузі громадського харчування.